Individuele Coaching

 Is jouw zoon of dochter uit balans? Bijvoorbeeld doordat hij of zij erg gevoelig (hoogsensitief) is of door bepaalde omstandigheden in zijn of haar leven? Dit kan een scheiding zijn, ziekte in de nabije omgeving, verlies of overlijden van een belangrijk persoon of thema’s als pesten of een verhuizing. Of zonder direct aanwijsbare reden? Wanneer je ziet dat je kind niet lekker in zijn of haar vel zit, kan je je daar als ouder veel zorgen om maken. Vaak zie en voel je als ouder wel aan wat er dwars zit maar sta je te dichtbij om er grip op te krijgen. Dat kan een machteloos gevoel geven!

Wat kan ik als kindercoach betekenen?

Ik ben als pedagoog en kindercoach gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met allerlei hulpvragen. Daar waar nodig samen met Yindi, die een belangrijke rol speelt in het coachen van kinderen, ga ik met jouw zoon of dochter aan de slag om te zien wat er nodig is om de situatie te veranderen. Als kindercoach luister ik naar jouw kind, ga er naast staan, denk mee, geef inzichten en heb aandacht voor hem of haar als persoon. Samen kijken we naar de krachten en de mogelijkheden die er zijn. Daarbij sluit ik aan op dat wat bij jouw kind past: tekenen, spelen, bewegen of lekker wandelen buiten? Mijn ervaring is dat de betrokkenheid en zo ook het effect van de coaching wordt vergroot. Daarbij vinden kinderen het vaak fijn om te komen en maken ze spelenderwijs stappen in de goede richting. Het mooie van coaching is dat jouw kind uiteindelijk zelf gaat ontdekken wat hij of zij al in huis heeft om weer verder te kunnen.

Wanneer je voor kindercoaching kiest, kies je voor een kortdurend traject om jouw kind te helpen.Vaak zijn een paar sessies al voldoende om stappen te zetten en weer vooruit te komen. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen, zelfinzicht en leren het leven positiever te benaderen. Daarbij speelt coaching zich af in het ‘hier en nu’ en is het gericht op de toekomst. Kijkend naar dat wat jouw zoon of dochter al in huis heeft, zetten we samen stappen op weg naar meer vertrouwen en een lichter gevoel.

Mogelijke hulpvragen en thema’s

Thema’s die aanleiding kunnen zijn om mij als kindercoach in te schakelen en om hulp te vragen, zijn uiteenlopend. Een greep uit thema’s en vragen waar ik als kindercoach, en daar waar nodig Yindi als co-coach, mee zou kunnen helpen:

    • Hooggevoelig/HSP (High Sensitive Person)
    • Zelfvertrouwen/onzekerheid
    • Weerbaarheid
    • Life-events (scheiding, ziekte, overlijden etc.)

Tarieven voor kindercoaching

Intakegesprek
(ook mogelijk via telefoon, mail of skype)
Gratis
Individuele coaching € 70 per gesprek (+/- 60 min.)
  • Prijzen zijn inclusief btw
  • Het is ook mogelijk op locatie (school/opvang/bso/thuis) te komen indien nodig. Buiten een straal van 5 km worden reiskosten berekend á €0,30 per kilometer.