“The way you speak to your children becomes their inner voice.” Tijdens een coachsessie deze week moest ik daaraan denken. Samen met de coachee ontdekte ik opnieuw hoe groot de rol van ouders onbewust kan zijn op hoe iemand zichzelf ziet en toespreekt, óók als iemand al volwassen (en inmiddels zelf vader of moeder) is.

Natuurlijk mopperen we allemaal wel eens op een kind als we even ons geduld verliezen en is dat niet waar de quote betrekking op heeft. Bijvoorbeeld als hij/ zij de schoenen nou nóg niet aan heeft terwijl jij je de benen onder je lijf rent om op tijd te komen voor die ene belangrijke afspraak. Of wanneer je je hebt staan uitsloven in de keuken voor een gezonde en lekkere maaltijd, om vervolgens de vernietigende zin “Gaaadver, daar heb ik echt geen zin in!” te horen. Grrr..

Het wordt een ander verhaal als je als kind continu zowel direct en indirect de boodschap krijgt dat je het niet goed doet. Dat hoe je bent nooit goed genoeg is. De moeder in kwestie durft langzaam haar éigen innerlijke stem te laten spreken en er naar te luisteren in plaats van de stem van haar ouders uit haar eigen jeugd. Wat een geluk dat haar eigen stem (geheel terecht) een stuk milder en positiever voor haar is en dat ik als coach naast haar mag staan. Heel erg mooi en waardevol om te zien hoe ze hier zelf mee bezig is om ‘het volume’ van deze twee stemmen te regelen. Waardevol hoe ze hier in haar eigen moederschap gehoor aan geeft door zichzelf op waarde te schatten en zich bewust te zijn van wat ze haar eigen kinderen mee wil geven. Zo ontwikkelen haar kinderen hun eigen innerlijke stem waar zij dan op haar beurt weer (een positieve) invloed op heeft!

De kracht van je innerlijke stem
Tagged on:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Example Widget

This is an example widget to show how the Left sidebar looks by default. You can add custom widgets from the widgets screen in the admin. If custom widgets are added then this will be replaced by those widgets.