Ik ben Sanne en samen met Yindi, mijn hond en tevens co-coach en therapiehond, vormen wij ‘team Sanshine’. Wij zijn opgeleid om kinderen en jongeren op weg te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit is mogelijk zowel op scholen (basis- en speciaal onderwijs), in instellingen als aan huis. Thema’s waar wij ons onder andere op richten zijn: zelfvertrouwen, omgaan met emoties, weerbaarheid, piekeren, stress, angst en (hoog)gevoeligheid.

Sanne

Al tijdens mijn puberteit kwam ik zelf met een kindercoach in aanraking waarbij ik direct het gevoel had: dit is wat ik later ook wil doen. Kinderen met een hulpvraag begeleiden door het inzetten van bij het kind passende werkvormen, dát past bij mij! Daarnaast heeft mijn hond Laika vroeger ook een belangrijke rol vervuld in mijn eigen leven. Zo heb ik zelf ervaren wat de kracht van honden kan zijn op kinderen. Die combinatie, daar wilde ik wat mee doen. Na een aantal jaren als pedagoog te hebben gewerkt in zorg en onderwijs met kinderen en gezinnen, ben ik een opleiding Kindercoaching gaan volgen. Hierna volgden opleidingen om ook Yindi hierbij in te kunnen zetten. Langzaam kreeg mijn coachpraktijk Sanshine vorm.

Wat ik zelf belangrijk vind in het werken met kinderen, jongeren en hun ouders, is dat ik met aandacht naar je luister. Ik ben misschien opgeleid in mijn vakgebied, jíj bent deskundige in jouw eigen leven. Jij weet wat je voelt, denkt, ervaart. En hoe jong een kind ook is, door er serieus en met aandacht naar te luisteren, kan het al heel veel vertellen. Door naast je te staan en samen te kijken naar wat jij nodig hebt, komen we samen verder.

Een vast onderdeel van mijn werk als coach is om op zoek te gaan naar dat wat jou laat stralen. Of het nu gaat om een jongen die letterlijk weggekropen is in zijn eigen wereld; een meisje dat van zich afschopt en volgens de buitenwereld alles negatief lijkt te ervaren of een ouder die door de drukte en de stress van de dagelijkse zaken vastloopt op verschillende zaken: allemaal hebben ze zo’n ‘straalverhaal’. Samen zoeken we dát verhaal op en die ‘stralen’ gebruiken we om ook dat wat er even niet naar wens loopt, te belichten. Zo kom je krachtiger in het leven te staan.

Voor meer informatie over mijn opleidingen en ervaring, kijk dan hier.

Yindi

Yindi doet haar naam eer aan: het betekent ‘zon’. Niet alleen haar kleur past daarbij, met haar aanwezigheid brengt ze ‘licht’ naar kinderen en jongeren toe! Ze geniet van alles dat op haar pad komt. Ze houdt van spelen, wandelen, snoepjes, zwemmen, slapen én knuffelen. De kracht van Yindi naar zowel mensen als dieren toe is dat ze verbinding legt. Ze spiegelt haar gedrag aan anderen om zo te laten zien dat ze de beste bedoelingen heeft. Zo loopt ze met haar kop omhoog vrolijk dezelfde herhalende rondjes achter een kind aan om de tafel. Graast ze net als de koeien tijdens een wandeling of doet ze een druk spel met andere honden mee als dat op haar pad komt. Yindi leert kinderen en jongeren, door haar niet-oordelende karakter, dat je goed bent zoals je bent. Honden leven in het ‘nu’, hebben geen onzichtbare belangen en reageren op de situatie zoals hij op dat moment is. Hierdoor zijn ze ontzettend leerzame ‘spiegels’ voor ons. Meer weten over de kracht van honden in het werken met kinderen? Kijk dan op de pagina ‘De meerwaarde van een coachhond’.

Opleiding & Werkervaring

Opleidingen:

  • VIDA Weerbaarheidstrainer voor kinderen met de hond als co-coach (Pets4Care)
  • Cursus Dierbegeleider (Pets4Care)
  • Post-hbo KinderCoaching (Atma Instituut)
  • Minor Creativiteitsontwikkeling (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen)
  • Hbo Pedagogiek (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen)
  • Propedeuse Psychologie (Radboud Universiteit Nijmegen)

Werkervaring

Onder andere werkzaam geweest als:

  • Ambulant Pedagogisch Ondersteuner, Orthopedagogisch Dagcentrum
  • Coördinerend Pedagogisch Ondersteuner op een School voor Speciaal Onderwijs
  • Persoonlijk Begeleider van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis
  • Pedagogisch Medewerker op verschillende kinderopvangcentra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *