“Hoe zet je Yindi nu eigenlijk in tijdens het coachen?” Deze vraag wordt vaak gesteld als ik vertel over mijn werk als Kinder- en Jongerencoach. Logisch ook want wat is nu eigenlijk de meerwaarde van een coach/therapiehond bij coaching? Om die vraag te beantwoorden laat ik jullie vanaf nu iedere week zien welke rollen Yindi heeft in mijn werk.

Yindi speelt een spelletje mee

Deze week: Yindi speelt mee met het spel #schatgravers : een spel om meer inzicht te krijgen in waardevolle eigenschappen van jezelf en je medespelers. Over welke eigenschappen (schatten) beschik je? Vanzelfsprekend heeft Yindi als hond ook bepaalde eigenschappen. Door Yindi ‘deelnemer’ te maken van het spel, leert deze jongen niet alleen eigenschappen aan Yindi te geven maar ook naar zichzelf te kijken vanuit een derde persoon: Wat zou iemand anders, in dit geval Yindi, over hem zeggen? En welke eigenschappen zou iemand anders aan hem toeschrijven? Ga zelf maar na: soms is het gemakkelijker en voelt het veiliger om via een derde persoon een goede eigenschap van jezelf te benoemen. Zo ontstaat een completer beeld van jezelf. En Yindi? Die vindt het allemaal reuze interessant en ligt er met aandacht bij. De eigenschappen die zij van de jongen heeft gekregen in het spel: enthousiast, lief en nieuwsgierig. En dat is helemaal waar!

Yindi speelt een spelletje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Example Widget

This is an example widget to show how the Left sidebar looks by default. You can add custom widgets from the widgets screen in the admin. If custom widgets are added then this will be replaced by those widgets.